Ovaj put potpuno ne planirano i u potrazi za T3 uzeo sam T4 od kolege koji se spletom okolnosti i silom prilika zaposlio u Njemackoj i kombi mu vise nije bio potreban.
Flota bivsih HTmobile-ovih kombija prije jedino 7-8godina prodavala se u jednoj Petrinjskoj auto kuci, jedan od tih je uzeo i moj kolega.
Njemu je sluzio kao osobni auto, kolega je vozac i preko tjedna bi kombi stajao na parkingu, tako da nije natukao bas nekih kilometara.
Inace kombi je 2002 godina, 2.5 TDI 88ks, cca 260tkm i od opreme ima klimu i webasto.
Najprije fotka bivseg vlasnika kombija(i mene), mog kolege koji me je naucio poslu, i prepustio mi svoj kombi bez obzira i na neke druge ponude

A sad evo i poneka fotka kombija.
Bilo je poprilicno posla i ciscenja na njemu kad je dosao, ovo su slike nakon prvog pranja:

Nakon malo ciscenja, obavljenih nekih neophodnih servisa, zatamljena su i stakla:

Sad je na red doslo ono o cem sam uvijek sanjao, provesti neko vrijeme u kombiju, putujuci od mjesta do mjesta.
Cura se slozila sa mojom idejom, ali problem je sto u kombiju nemam nista slozeno za spavanje.
Par dana prije starta, ugurali smo u kombi neki rasklopni lezaj iz kuce, ispalo je kao da je raden za T4, po sirni od mulde do mulde

Od ostale kamp opreme imam rasklpni stolic, rasklopne stolice, plinski frizider iz kamiona, i zavjese iz bivseg Multivana

Plana i programa nije bilo, krenuli smo pa kud stigemo

I na kraju na obostrano zadovoljstvo putovanje je ispalo bolje od ocekivanog, 10 dana u kombiju, 2000km (Velebit, Zadar, Makarska, Biokovo, Split, Dubrvnik, Mostar) je odprilike bila ruta kojom smo prosli

Nakon putovanja bilo je siguruno da ce ovaj kombi jednog dana postati mini kamper, iako se rasklopni lezaj pokazao kao odlicna i jeftina opcija, poceo sam traziti Multivan unutrasnjost, sto je na nasim prostorima dosta tesko i skupo za naci

Ali od neceg se mora krenuti, na piku sam pikirao zadnju Multivan klupu i zaputio se u Maglaj po nju;

Uz klupu pokupio sam i prednji mekani tepih, suvozacevo okretno postolje za sic i jos pokoju sitnicu.
Na povratku kuci stali smo nesto pojesti u restoran, i dok sam cekao klopu, njuskao sam po njuskalu, i nasao u svojoj okolici caraellu gl (syncro

Rekoh super, tu cu sad pokupiti prednja sjedala, klizne prozore, i komplet obloge sto ce mi poprilicno olaksati daljnje radove.

Ali kako to uvijek biva, nije uvijek sve idealno, krovni tapacirung mi ne pase iz gore navedene caravelle jer ima siber (bilo je razmisljanja i o ugradnji sibera

Na kraju sam ga nasao kod covjeka kod kojeg sam kupio multivan klupu, ali bilo mi malo daleko ici po krov ponovno u Maglaj, i tu je uskocio nas buba_ze team kojem sam jaaaako zahvalan sto su mi dopeljali krov na proslogodisnji pozdrav proljecu.

I na samoj slici se vidi koliko je muke bilo potrebno za ovakvu vrstu dostave

Ali fali jos dijelova za komplet Multivana, bocni panel sa stolicem.
Nedugo nakon nabavke tapacirunga krova, jednu nedeljnu vecer surfam facebookm i covjek prodaje neke dijelove za neke aute skroz nevezane za T4.
Krajickom oka skuzim da su ti bezvezni dijelovi slikani u T4 koji je oblozen unutra, i bezveze posaljem upit dali ima kakvih dijelova interijera za T4.
Kaze covjek imam, ali to ti je neki oblozeni kombi, ima i neki stolic...rekoh koliko vi trazite za to sve iznutra?
600kn napise covjek, jos jednom pitam da se nije slucajno zabunio, ali nije, stvarno kaze covijek 600kn.
Nista, gas u Pulu raskopati jos jednog T4

Naravno da je ovaj kombi imao krovni tapacirung koji mi odogovara, a kojeg sam prije toga trazio pola godine i na kraju izmaletretirao Alberta da mi pokupi onaj u Maglaju.
Osim krova covjek je imao i multivan klupu, koju mi je dao za moju obicnu, pa reko neka se nade

Pokupio sam i webasto, i to bi moglo trebati

Ugrađen, ali nikad instaliran do kraja

Dakle, skupilo se sve, sad treba to skompletirati i krenuti slagati...aliiiii, sad kad vidite da nista od tih dijelova zbog kojih sam prosao pola HR i Bih nije zavrsilo u mom kombiju

I tako zove jedan dan kum iz Njemacke, kojeg inace maltretiramo od kad je otisao tamo da malo prozuji po otpadima i javi ako naleti koji Multivan...i sad on nakon sve ove moje muke, javlja da je nasao Multija, i kaze dolazite sto prije, kako nov je iznutra, samo 180tkm, zapalilo se nesto sitno na motoru.
I šta sad?

Do kuma imamo nekih 900km, sjedamo u kombi, izvadili sjedala, i gaaasss.
Problem je taj sto moramo doci rano u subotu ujutro, jer otpad radi do podne, a mi smo krenuli u petak navecer, i u slucaju bilo kakvog problema postoji mogucnost da poljubimo vrata.
Problema?? Dosli smo do V.Gorice, i kombi piiiip, izbaci gresku motora (jedino tu lampicu ima), no krasno, nismo ni krenuli.
Srecom tata je ponio svoju dijagnostiku koja pokazuje da je u prekidu samo stop salter

Ranom zorom bili smo u Karlsruhe-u, kombi vise nije ni stucnuo

Kum i ja, ispred trgovine

Reko jesmo balkanci, jedemo ispred trgovine, jos nam samo piva fali

Pivu smo od ovih cura dobili besplatno

A ovo je on:

Zbilja multi 2.5tdi sa 180tkm,Atlantis oprema, nesto sitno je krenulo goriti na motoru, ne zele ga prodati u kompletu, samo dijelovi.

Steta, limarski noooov
A sada mali predah, pa nastavak ove podugacke štorije